Rakentaminen nyt

Keskuspuhdistamon rakentaminen aloitettiin vuonna 2018 ja tavoitteena on, että uusi jätevedenpuhdistamo otetaan käyttöön vuonna 2024. Hankekokonaisuuteen kuuluu jätevedenpuhdistamo Sulkavuoressa, siirtoviemärit ja kaksi pumppaamoa. Tarkempaa tietoa rakennushankkeesta löytyy kohdasta hankekuvaus. Karttasovelluksesta löydät käynnissä olevat rakentamiskohteet. Työmaakohteen nimen saat näkyviin klikkaamalla symbolia. Tarkemmat työkohteen tiedot saat näkyviin klikkaamalla sivun vasemmassa laidassa olevasta listasta alueen nimeä.

 

 


 

Nuolialantie

Nuolialantien varteen asennetaan siirtoviemäreitä. Viemärilinjat kulkee osan matkaa tien pohjoispuolella ja osan tien eteläpuolella. Paineviemärit asennetaan kevyen liikenteen väylän alle ja puistokäytävälle. Rakennustyöt tehdään 2020-2022.

Käynnissä: Nuolialantien pohjoispuolelle, Härmälänojan ja Leirintäkadun välille rakennetaan kaksi paineviemäriä (kartalla linja PV4), jotka ovat halkaisijaltaan 800 mm. Siirtoviemäriputkea asennetaan lähes kilometrin matkalle. Nyt rakennettavia siirtoviemäreitä pitkin jätevedet johdetaan Vihilahteen ja sieltä edelleen maanalaisessa siirtoviemäritunnelissa Sulkavuoreen.

Samassa yhteisurakassa tehdään vesijohtotöitä Tampereen Vedelle ja kevyen liikenteen väylän parantamista sekä valaistus-, sekä liikennevalotöitä Tampereen kaupungille.

Työt ovat edenneet ennakoitua nopeammin. Siirtoviemärilinjat ja vesijohdot on asennettu, painekokeet tehty, kaivannot peitetty ja suurin osa pintatöistäkin tehty puuston istutuksia ja nurmetuksia myöten. Tekeillä on enää iso venttiilikaivo sekä kevytliikenneväylän pintatöitä noin 110 metrin matkalta Tarmonkadun risteyksestä Pirkkalan suuntaan. Urakka valmistuu marraskuun puoliväliin mennessä.

Liikennejärjestelyt: Etelän suunnasta Nuolialantielle liittyvät sivukadut varustetaan urakka-alueella hidasteilla ja stop-merkeillä. Kevyen liikenteen järjestelyt sujuvat totuttuja reittejä, mutta lähinnä Nuolialantien eteläpuolella.

 

Urakoitsija: Hervannan Kaivin Oy, yhteyshenkilö: Noora Markkula, puh. 044 257 4470

Valvoja: Sitowise Oy, yhteyshenkilö: Anssi Pöllänen, puh. 044 427 9083