Rakentaminen nyt

Keskuspuhdistamon rakentaminen aloitettiin vuonna 2018 ja tavoitteena on, että uusi jätevedenpuhdistamo otetaan käyttöön vuonna 2024. Hankekokonaisuuteen kuuluu jätevedenpuhdistamo Sulkavuoressa, siirtoviemärit ja kaksi pumppaamoa. Tarkempaa tietoa rakennushankkeesta löytyy kohdasta hankekuvaus. Karttasovelluksesta löydät käynnissä olevat rakentamiskohteet. Työmaakohteen nimen saat näkyviin klikkaamalla symbolia. Tarkemmat työkohteen tiedot saat näkyviin klikkaamalla sivun vasemmassa laidassa olevasta listasta alueen nimeä.

 

 


 

Sulkavuoren alue

Jätevedenpuhdistamo rakennetaan Sulkavuoreen kallion sisään. Maan päällisinä rakenteina toteutetaan biokaasulaitos, hallintorakennus ja sosiaalitilat. Suunnitelmat löytyvät materiaalipankista: https://www.keskuspuhdistamo.fi/materiaalipankki/keskuspuhdistamon-yleissuunnitelman-tarkistus/

Käynnissä on toinen louhintaurakka (Louhinta 2). Urakkaan kuuluu maanalaisten prosessitilojen ja siirtoviemäritunneleiden louhinta Sulkavuoren ja Vihilahden välillä sekä puhdistamon kallionvastaiset betonirakenteet. Urakka alkoi joulukuussa 2019 ja se valmistuu kesällä 2022.

Urakoitsija: Skanska Infra Oy, yhteyshenkilö: Lauri Harri, puh. 0400 695 668

Skanska Infran konsulttina kiinteistökatselmuksissa ja tärinämittauksissa toimii Suomen Louhintakonsultit Oy.

Tilaajan ympäristökonsultti: Kalliotekniikka Oy, yhteyshenkilö: Jari Uggelberg, puh. 040 194 8948