Rakentaminen nyt

Keskuspuhdistamon rakentaminen aloitettiin vuonna 2018 ja tavoitteena on, että uusi jätevedenpuhdistamo otetaan käyttöön vuonna 2024. Hankekokonaisuuteen kuuluu jätevedenpuhdistamo Sulkavuoressa, siirtoviemärit ja kaksi pumppaamoa. Tarkempaa tietoa rakennushankkeesta löytyy kohdasta hankekuvaus. Karttasovelluksesta löydät käynnissä olevat rakentamiskohteet. Työmaakohteen nimen saat näkyviin klikkaamalla symbolia. Tarkemmat työkohteen tiedot saat näkyviin klikkaamalla sivun vasemmassa laidassa olevasta listasta alueen nimeä.

 

 


 

Viinikanlahti

Nykyisen jätevedenpuhdistamon tontille rakennetaan jätevedenpumppaamo, josta jätevedet johdetaan siirtoviemäriä pitkin Vihilahteen ja sieltä edelleen tunnelissa Sulkavuoren puhdistamolle. Kun uusi jätevedenpuhdistamo Sulkavuoressa otetaan käyttöön, puretaan nykyinen puhdistamo ja sen tilalle rakentuu uusi asuinalue. Siirtoviemärin rakentaminen alkaa vuonna 2019 ja pumppaamon vuonna 2020.

Käynnissä on valmistelutyöt siirtoviemärin ja pumppaamon rakentamista varten. Ensimmäisenä työvaiheena siirtoviemärin ja pumppaamon rakentamisen alueilta kaadetaan puut.

Urakoitsija: Tampereen infra

Yhteyshenkilö: Heli Vuorilampi (Tampereen infra)