Rakentaminen nyt

Keskuspuhdistamon rakentaminen aloitettiin vuonna 2018 ja tavoitteena on, että uusi jätevedenpuhdistamo otetaan käyttöön vuonna 2024. Hankekokonaisuuteen kuuluu jätevedenpuhdistamo Sulkavuoressa, siirtoviemärit ja kaksi pumppaamoa. Tarkempaa tietoa rakennushankkeesta löytyy kohdasta hankekuvaus. Karttasovelluksesta löydät käynnissä olevat rakentamiskohteet. Työmaakohteen nimen saat näkyviin klikkaamalla symbolia. Tarkemmat työkohteen tiedot saat näkyviin klikkaamalla sivun vasemmassa laidassa olevasta listasta alueen nimeä.

 

 


 

Viinikanlahti

Nykyisen jätevedenpuhdistamon tontille rakennetaan jätevedenpumppaamo, josta jätevedet johdetaan siirtoviemäriä pitkin Vihilahteen ja sieltä edelleen tunnelissa Sulkavuoren puhdistamolle. Pumppaamon rakentaminen alkaa vuonna 2020. Kun uusi jätevedenpuhdistamo Sulkavuoressa otetaan käyttöön, puretaan nykyinen puhdistamo ja sen tilalle rakentuu uusi asuinalue.

Käynnissä on on siirtoviemärin rakentaminen tulevalta pumppaamolta Soutustadionille asti. Urakassa rakennetaan kaksi 1000 mm halkaisijaltaan olevaa paineviemäriä sekä uusitaan ja rakennetaan muuta kunnallistekniikkaa. Työt ovat edenneet hyvin ja lopputäytöt ovat käynnissä. Urakka on valmis keskuspuhdistamon töiden osalta toukokuussa 2020. 

Urakoitsija: Terrawise Oy

Yhteyshenkilö: Ari Nuutila (Terrawise Oy) 040 768 0415