Lempääläntien muutokset – Tiedote ja kartta (Pdf, 912 kt)

 

11.9.2018

Lempääläntie (tie nro 130) kavennetaan kaksikaistaiseksi syyskuun aikana noin 400 metrin matkalta Tampereella Koivistonkylän ja Lakalaivan välisellä alueella. Kavennus alkaa Koivistonkylän Prisman lähistöltä, ja nelikaistaisena tie jatkuu taas moottoritien ylittävän sillan jälkeen Lakalaivaa kohti mentäessä.

Järjestely pysyy tällaisena, kunnes Sulkavuoreen rakennettava Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo valmistuu vuodenvaihteessa 2023-2024. Sulkavuoressa aloitetaan vuoden vaihteessa louhintatyöt. Ensiksi tehdään kuitenkin liikennejärjestelyjä noin kuukauden verran ja tämän jälkeen louhintaa valmistelevia maanrakennustöitä.

Koivistonkylän Prisman kohdalle tulevan huoltoaukon suulta on puusto jo kaadettu, ja maankaivutyöt paikassa aloitettaneen lokakuun aikana. Avolouhintatyötä on luvassa seuraavaksi, ja vuodenvaihteen tienoilla aletaan työstää varsinaista kallioon tulevaa huoltotunnelia.

Urakoitsija ottaa Lempääläntiestä käyttöönsä kaksi Sulkavuoren puoleista kaistaa. Muu liikenne siirtyy lännen puoleiselle ajokaistaparille, jossa on järjestelyn ajan siis käytössä yksi kaista per ajosuunta.

Kavennetulle tieosuudelle tulee 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Alueen kumpaankin päähän asetetaan tarvittavat liikenteenohjausmerkit.

 

Lisätiedot: Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:

projektipäällikkö Ari-Matti Ilkka 040-5663564
toimitusjohtaja Timo Heinonen 040-8202695