Toimitusjohtajamme Timo Heinonen vastaanotti Pirkanmaan Yhdyskuntatekniikan Yhteistyöryhmä ry:n Keskuspuhdistamo-hankkeelle myöntämän Y-tekopalkinnon vuosittaisen Maanrakennuspäivän yhteydessä. Uusi keskusjätevedenpuhdistamo on usean kunnan yhteishanke, jossa ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Yhteistyöryhmä järjestää vuosittain Maanrakennuspäivän TAMKissa ja tilaisuudessa palkitaan merkittävä infra-alan ympäristöteko. Palkinnon saajaa valitessaan raati tarkasteli hankkeiden ja toimijoiden ympäristöasioiden, kierrätyksen ja hiilijalanjäljen huomioon ottamista. Palkinnon perusteluissa todetaan, että Keskuspuhdistamo-hankkeen toteutus mahdollistaa uutta rakentamista keskusta-alueelle ja edistää tällä tavoin kestävää kaupunkikehitystä. Kalliopuhdistamon louhetta hyödynnetään Tampereen kaupungin hankkeissa suunnitelmallisesti ja uuden keskusjätevedenpuhdistamon toteutuksen työllisyysvaikutukset ovat mittavat. Kun uusi jätevedenpuhdistamo otetaan käyttöön, vesistöön päätyvän fosforin ja typen määrä vähenee ja näin vesistön tila paranee.

Kuva: Timo Heinonen ja vuoden Y-tekopalkinto. (Valokuva: Eveliina Langenoja)