7.2.2020

Vuodenvaihteessa käynnistynyt Sulkavuoren keskuspuhdistamon toinen louhintaurakka etenee pääosin kallion sisässä, mutta varapoistumiskuilujen kohdilla Sulkavuoressa töitä tehdään ajoittain myös maan pinnalla. Melua ja tärinöitä seurataan suunnitelman mukaan.

Puhdistamotiloista maan pinnalle johtaa varapoistumistiet eli ns. exit-kuilut. Varapoistumisteitä on yhteensä kuusi, joista kolme puhkaistaan mäen päälle. Maan pinnalle kuilun kohdalle tulee erillinen rakennus ja ajoyhteys. Kuilujen avo- ja kuilulouhintatyöt aloitetaan viikolla 7. Työt jatkuvat eri kuilujen kohdilla vaiheittain vuoden 2020 aikana. Työt aloitetaan exit-kuilusta numero 3.

”Kuilun päällä tehtäviä avolouhintoja on lupa tehdä arkisin kello 7-18”, louhintaurakan valvojana toimiva Harri Vehola Sito Rakennuttajat Oy:stä kertoo.

Räjäytyksiä työmaalla toteutetaan päivittäin useita. Lähiseudun asukkaat voivat liittyä tekstiviestipalveluun Keskuspuhdistamon nettisivuilla osoitteessa www.keskuspuhdistamo.fi. Tekstiviestillä saa etukäteen ilmoituksen jokaisesta räjäytyksestä. Nettisivuilla on myös nähtävissä karttapohjainen ympäristövaikutusten seurantaohjelma (EMO), josta näkyy muun muassa louhinnan eteneminen, katselmointialueiden rajaukset ja mittareiden sijoituspaikat.

Meneillään olevassa louhinta 2 -urakassa louhitaan puhdistamon tunnelit, kuilut sekä prosessihallit. Samaan kakkosvaiheen louhintaurakkaan kuuluu siirtoviemäritunnelien rakentaminen Vihilahdesta Sulkavuoreen. Urakoitsijana toimii Skanska Infra Oy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Valvoja Harri Vehola, Sito Rakennuttajat Oy, +358 40 750 8564                                                         

Toimitusjohtaja Timo Heinonen, Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy, +358 40 820 2695