Hatanpää

Tilanne: Työt käynnissä

Kartalla on osoitettu Hatanpään alueen siirtoviemärilinjat PV6, PV7, PV8 ja PV10.

Valmistuneet osuudet:

Hatanpään alueella on valmiina kolme linjaosuutta; siirtoviemärit Viinikanlahti – Hatanpäänkatu (PV6), Hatanpäänkatu – Hatanpään puistokuja (PV7) ja Vihilahdenkuja yhteisrakentamishanke (PV8).

PV6 rakennettiin nykyisen Viinikan jätevedenpuhdistamon tontilta Soutukeskukselle asti ja osuus valmistui vuonna 2020. PV7 osuus käsitti Soutukeskuksen ja Hatanpään puistokujan välisen  linjaosuuden ja tällä osuudella Keskuspuhdistamon työt saatiin valmiiksi 2021. PV8 valmistui syksyllä 2022. Osuus käsitti siirtoviemärin Vihilahdenkujan puolivälistä Vihiojanlahden rantaan. Samassa urakassa Tampereen kaupunki teki hulevesiviemäriä ja paransi kevyen liikenteen väylää. Kaikille osuuksille asennettiin 2 x 1000 mm halkaisijaltaan olevat putket.

Hatanpään ja Vihilahden ympäristöön sijoittuu lisäksi vielä kaksi siirtolinjaurakkaa; Pyhäjärven pohjaan asennettavan purkuputken (PL9) rakentaminen ja Vihilahden alittavan siirtoviemäriosuuden (PV10) rakentaminen. Purkuputki on halkaisijaltaan kaksi metriä ja pituus on 1,7 kilometriä. PV10-urakassa asennetaan 150 metrin matkalle kaksi kappaletta 1000 mm halkaisijaltaan olevaa putkea.

Hatanpään ja Vihilahden alueiden seuraavista työvaiheista lisätietoa löytyy kohdasta Vihilahden seuraavat työvaiheet